Saint Magdalene whisky to destylat z jednej z najstarszych destylarni w Szkocji, która była aktywna do 1983 roku. Wprawdzie dzisiaj na miejscu destylarni znajdują się już apartamenty do wynajęcia, ale whisky wyprodukowaną pod jej dachem cały czas można zdobyć…. za co oczywiście trzeba słono zapłacić.
Jak smakuje Saint Magdalene whisky od Blackadder?
Tym razem spotykam się z wersją Saint Magalene Whisky od znanego i cenionego bottlera
Blackadder.
Oko – złota
Nos – 22 średnio lotna, bardzo łagodna, słodka, lekko cytrusowa, czekoladowa, ziemista
Język – 22 oleista i słodka
Finisz – 21 słodki, mocno rozgrzewający i przez to pieprzny. Wysokie stężenie alkoholu (61,8%) na
początku przeważa, aby później objawić się w bardzo przyjemnej czekoladowej końcówce, która bardzo równo gaśnie. Lekka i przyjemna w smaku whisky.
Balans – 21
Total – 84/100
alkohol wieczorukrest.plmilerpije.plmilerszyje.plSaint Magdalene 25single maltTomasz Miler