Degustacje dla czytelników | Degustacje whisky dla firm
Degustacje whisky dla firm w MILER Spirits & Style Academy przygotowywane są przez cały zespół doświadczonych osób o odpowiedniej wiedzy merytorycznej a także przygotowaniu w zakresie występowania publicznego. Pozwala mi to na prowadzenie degustacji nie tylko na najwyższym poziomie wiedzy merytorycznej, ale przede wszystkim w sposób przystępny, zrozumiały i absorbujący dla uczestników co gwarantuje dobrą zabawę !
Dlaczego MILER Spirits & Style?
- uwielbiamy ludzi!
- odwiedziliśmy kilkadziesiąt destylarni whisk(e)y szkockiej i amerykańskiej
- Nasze artykuły pojawiają się w licznych gazetach (m.in. Forbes Life, SlowLife, Rynki Alkoholowe)
- Otwarte degustacje prowadzone przez Tomasza Milera zyskały popularność i uznanie fanów whisky w całej Polsce
- mamy stały kontakt z branżą alkoholową
- niemal codziennie publikujemy wyniki analiz sensorycznych nowych whisky
- nie jesteśmy związany z żadną marką whisky
- prowadzimy degustacje whisky dla firm wyłącznie na single malt whisky
Co rozumiemy i o czym mówimy na degustacjach?
To istotne żeby degustacje whisky dla firm prowadziła osoba kompetentna merytorycznie, która porwie widownię pracowników lub klientów. Nie mamy żadnych kompleksów w tym zakresie, ale doskonale wiemy, że udana degustacja nie może przypominać wykładu akademickiego. Kiedy prowadzimy degustację, poczucie zadowolenia degustujących jest dla nas dużo ważniejsze niż sama whisky. Chociaż mógłbyśmy swobodnie rozwodzić się nad technikaliami procesu produkcji whisky, nie robimy tego ponieważ stawiamy na dobrą zabawę uczestników.
Podczas degustacji w przystępny sposób przekazujemy uczestnikom informacje o sposobach degustacji whisky, które okraszam wieloma ciekawostkami i minidoświadczeniami, które uczestnicy sami mogą przeprowadzić, tak aby wiedza o fizjologii narządów węchu i smaku oraz anatomii była łatwa lekka i przyjemna.
Techniki poznane podczas degustacji można wykorzystywać już zawsze niezależnie od tego z jakim alkoholem starzonym ma się do czynienia.
Opowiadamy także o procesie produkcji i tym jak jego poszczególne etapy przekładają się na smak whisky co demonstrujemy natychmiast na przykładzie podanych alkoholi bez zbędnego teoretyzowania. Nie stronimy także od opowieści o wizytach w Szkocji oraz komentarzy do najnowszych wydarzeń z branży.
Degustacje whisky dla firm – ole osób może brać udział?
Czy jest tylko jeden format degustacji?
Z kolei „Kącik Konesera” to format degustacji, który doskonale nadaje się na duże imprezy, podczas których degustacja prowadzona jest w tle najważniejszych wydarzeń wieczoru. Może to być wigilia pracowników lub coroczne spotkanie z klientami. Kącik konesera umila ich czas, ale daje też swobodę prowadzenia rozmów kuluarowych.
Jakie są ramy czasowe degustacji?
Ile rodzajów whisky obejmuje degustacja?
Czy degustacja może odbyć się w każdym mieście?
Jakie warunki musi spełnić pomieszczenie do degustacji?
Wszystko zależy od liczby osób. Generalnie musi być to pomieszczenie nieprzelotowe. Nie musi być zamknięte, ale powinno gwarantować pewną intymność degustującym. Aby mogła zaistnieć w nim komunikacja, konieczne jest, aby nie było w nim ścianek, ani filarów na środku. Każdy degustujący powinien być w stanie rozłożyć przed sobą matę degustacyjną w formacie A3.
Warto dodać, że powyższe wytyczne mają bardzo ogólny charakter. Zdarzyło nam się także organizować degustacje whisky dla firm w wynajętym wagonie jadącego pociągu…