Chcesz wziąć udział w degustacji whisky ze mną?
Sprawdź kiedy poprowadzę kolejną w Twoim mieście

200-300 PLN

  • Alkohol wieczoru #42: Knockando 21 yo

    Cze 25, 12
    200-300 PLN, Notki smakowe
    Tomasz Miler
    Liczba komentarzy %

    Knockando to SM, która gra „pierwsze skrzypce” w blendzie J&B, którą znacie z przeglądu blenów. Dzisiaj możecie poznać ją bezpośrednio!

    Przeczytaj cały wpis »
  • Alkohol wieczoru #38: Ardbeg 10 yo

    Ardbego to kolejna legendarna whisky z Islay. Dzisiaj zielona butelka z czarną etykietą ma wielu miłośników na całym świecie, ale w historii destylarni Ardbeg było wiele momentów, w których przyszłość tej whisky stała pod wielkim znakiem zapytania. Ardbeg znajduje się na południowym wybrzeżu Islay. Destylarnia powstała w 1815 chociaż alkohol w tym miejscu destylowano nielegalnie już od ponad 20 lat. Destylarnia często zmieniała właścicieli i miała dużo przerw w produkcji. Z tego powodu była ona whisky bardzo cenioną, ale nie popularną. Prawdziwy renesans nastał dopiero w roku 1997 roku kiedy

    Przeczytaj cały wpis »
  • Alkohol wieczoru #36: Lagavulin 16 yo

    Dzisiaj wydaje się niewiarygodnym, że destylarnia Lagavulin została stworzona, aby kopiować sąsiadującą z nią Laphroaig. Wtedy niestety, a dzisiaj na szczęście, nie udało się tego osiągnąć i powstała whisky, która powszechnie uchodzi za najbardziej nobliwą na całej Islay

    Przeczytaj cały wpis »
  • Alkohol wieczoru #16: Glenfiddich 18 yo

    Bycie eleganckim facetem wymaga olbrzymiej wszechstronności i pewnej dociekliwości. Nie wystarczy otoczyć się przymiotami elegancji, którą tak wiele osób spłyca do luksusu. Stety/niestety przymioty te trzeba tez ‚serwisować’. Więc piję, myję, poleruję, pastuję, szczotkuję, prasuję… A prasowanie koszuli to temat złożony. Mnogość zagadnień, która go dotyczy uprościłbym tak: noś ją czystą, gładką i błagam! Pamiętaj, ze kanty powinny być na nogawkach, a nie na rękawach. Trafił mi się ostatnio taki leniwy poranek, którego sartorialność wzrosła bardzo gwałtownie, kiedy w tym dziwnym naczyniu pojawiła się Glenfiddich 18. I niby to nic wielkiego, popularna, nawet popowa! whisky, ale wpisana w ramy kuluarów męskiej

    Przeczytaj cały wpis »
  • Alkohol wieczoru #9: Tomatin 18 yo

    Sty 19, 12
    200-300 PLN, Notki smakowe
    Tomasz Miler
    Brak komentarzy

    No i stało się. Bloga do pracy zabieram od samego początku, jednak ostatnio moje wieczory są tak intensywne, że dzisiaj do pracy zabrałem nie tylko bloga, ale też butelkę whisky… W sumie najlepiej degustuje się o poranku, będąc lekko głodnym. Zmysły węchu i smaku są wtedy bardziej wyostrzone więc można oczekiwać od whisky odrobinę więcej niż zwykle. Nie wiem tylko co myśli teraz Agnieszka, moja koleżanka z pracy, której spojrzenie kiedy weszła do biura było … bardzo wymowne 🙂 Nie przesadzajmy, w końcu to tylko 20 ml. Wszystko jest pod

    Przeczytaj cały wpis »
Scroll to top