Chcesz wziąć udział w degustacji whisky ze mną?
Sprawdź kiedy poprowadzę kolejną w Twoim mieście

Alkohol wieczoru #158: Springbank 18 yo, 1993-2012, cask 532, bottle 195/246, Duncan Taylor

Oko: złota
Nos  – 21 -wikol, słodycz, wiśnie,  odrobina lakierów, po aeracji lekko roślinna i owocowa
Język – 22
Finisz – 22 – słodowa, ekstraktywna, czekoloadowa, śliwkowa, lekko dymna,  rozgrzewająca, lekko pieprzna, trwający finisz.
Balans  – 21
Total86/100 = bardzo dobra
ABV: 56,4 %
Cena 480 PLN

 
Po przeczytaniu
Uważasz, że treść tego artykułu powinna trafić do szerszej grupy ludzi?
Będę wdzięczny jeśli polubisz artykuł na Facebooku (lub innym wykopie) klikając przycisk po lewej stronie i dodając komentarz.
Możesz też polubić mój fanpage klikając w widget po prawej stronie na górze. Dzięki temu nie umknie Ci żaden wpis na tym blogu!
Możesz także przyjść na jedną z moich degustacji! Wystarczy, że wejdziesz na Sipofstyle i zostawisz mi swój e-mail w liście mailingowej odpowiedniego miasta. Kiedy będę je odwiedzał, na pewno dam Ci znać!

Kieliszki do degustacji whisky


W październiku ruszam w Polskę, aby podzielić się z Wami wiedzą o destylatach. Tym razem w różnych lokalizacjach poprowadzę dwie degustacje: "Techniki analizy sensorycznej" oraz "Produkcja Single Malt Whisky".
Kliknij poniższy baner, aby poznać więcej szczegółów! Degustacje Miler Tour



Zestawy aromatów do nauki degustacji whisky

4 Responses to Alkohol wieczoru #158: Springbank 18 yo, 1993-2012, cask 532, bottle 195/246, Duncan Taylor

  1. hubert pisze:

    zadam to pytanie tu bo to najswiezszy artykul ; orientujesz sie Tomku dlaczego w roznych krajach te same whisky maja rozna zawartosc alkoholu ( w jednym 40% w innym 43% badz np. 46%) to wymog prawny ?

  2. rico pisze:

    Za istotny brak niniejszej degustacyjnej uznam brak opisu języka, przy czym może wartoby się zastanowić nad zmianą tego terminu przez Autora. Może zaczerpnąć ze świata wina – bukiet, usta, finisz?!

    • Tomasz Miler pisze:

      Jeśli przyjrzysz się moim notkom smakowym zobaczysz, że finisz klasyfikuję jako osobną pozycję.

      • rico pisze:

        Wiem wiem, chodzi mi o niezbyt elegnacką nazwę „język”. Może coś lepszego udałoby się tu stosować. Proponuję „usta” ale nie upieram się przy tym konkretnym terminie.

Pozostaw odpowiedź Tomasz Miler Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

« »
Scroll to top