Chcesz wziąć udział w degustacji whisky ze mną?
Sprawdź kiedy poprowadzę kolejną w Twoim mieście

Alkohol wieczoru #9: Tomatin 18 yo

No i stało się. Bloga do pracy zabieram od samego początku, jednak ostatnio moje wieczory są tak intensywne, że dzisiaj do pracy zabrałem nie tylko bloga, ale też butelkę whisky… W sumie najlepiej degustuje się o poranku, będąc lekko głodnym. Zmysły węchu i smaku są wtedy bardziej wyostrzone więc można oczekiwać od whisky odrobinę więcej niż zwykle. Nie wiem tylko co myśli teraz Agnieszka, moja koleżanka z pracy, której spojrzenie kiedy weszła do biura było … bardzo wymowne 🙂 Nie przesadzajmy, w końcu to tylko 20 ml. Wszystko jest pod kontrolą i piję odpowiedzialnie! Mam nadzieję, że Wy też!

Typ alkoholu: whisky slodowa
Wiek: 18
Oko: ciemnosłomkowa
Nos: skórka od pomarańczy, kwiatowa, słodka, ananas, orzeźwiająca, lotna
Język: lekka, pomarańczowa, owocowa, pikantnie, ale przyjemnie i delikatnie pieprzna, eteryczna, nutka dymu. Bardzo stonowany i długi dębowy finisz podsycony aromatami owoców egzotycznych. Jego obecność jest nienachalna, delikatna ale też pewna i satysfakcjonująca. Bardzo dobrze wyważony. Osiemnaście lat w beczce zobowiązuje. Wyjątkowo kobieca!
ABV: 43%
Cena: ok. 210 PLN

 

 

Kieliszki do degustacji whisky


W październiku ruszam w Polskę, aby podzielić się z Wami wiedzą o destylatach. Tym razem w różnych lokalizacjach poprowadzę dwie degustacje: "Techniki analizy sensorycznej" oraz "Produkcja Single Malt Whisky".
Kliknij poniższy baner, aby poznać więcej szczegółów! Degustacje Miler Tour

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

« »
Scroll to top